VERANDER IN POSITIEF

Verander in positieve dingen – Reframe everything

“Dit gaat de volgende mislukking worden”, “ik weet helemaal niets over…”, “dat iemand het nog niet gedaan heeft zal vast een reden hebben” kunnen gedachten zijn die in je opkomen wanneer je een nieuw avontuur overweegt. Het probleem is dat dit je werkelijkheid wordt als je hier niets tegen doet.

Het is bewezen en wordt “Self Fulfilling Prophecy” genoemd. Dit is een voorspelling die je zelf maakt en direct of indirect leidt tot het uitkomen van die voorspelling. Ik ben van mening dat je deze kwaal voor je kan laten werken.

Wanneer je een video bekijkt, een boek leest of praat met een succesvol persoon, die een levensstijl of bepaalde positie heeft bereikt die je ambieert, is er een belangrijk ingrediënt dat zij beschrijven als de basis van hun succes. Namelijk “mindset” en daar ben ik het volledig mee eens.

Zoals “Self Fulfilling Prohecy” meestal gebruikt wordt om negatieve gevoelens en gebeurtenissen uit te leggen kan je dit juist gebruiken in je voordeel. Daarom een aantal praktische tips om je mindset te upgraden naar die van een succesvol persoon en vooral je leven een heel stuk gemakkelijker te maken.

Laat het gaan – Let it go!

“Wat als ik dat had gedaan”, “Had ik maar die aandelen op dat moment gekocht, dan …”. Je hebt het niet gedaan en daarmee klaar. Je kunt niet alles beïnvloeden en belangrijker het is makkelijk om achteraf eenvoudiger te denken over een bepaalde situatie doordat de factoren die je mening beïnvloeden niet meer aanwezig zijn.

Laat het gaan en voor de volgende keer, doe het!

Focus op eindbestemming

Je krijgt te maken met obstakels en daardoor verloopt de route waarschijnlijk niet zoals je dat had voorgesteld. Maar waarom zou je het opgeven? Stel je eens voor dat je op vakantie gaat met de auto.

Je voert het adres in, krijgt een suggestie hoe je het snelste op je eindbestemming aan kunt komen en start met rijden. Tijdens de rit kom je erachter dat er meerdere files en wegafzetting zijn. Geef je dan vervolgens maar je volledige vakantie op en keer je terug naar huis?

Nee, je zoekt een alternatieve route om er alsnog te komen of accepteert dat je deze vertraging moet doorstaan om op je bestemming uit te komen.

Je leven is niet anders, hieraan moet ik wel toevoegen dat je een duidelijke bestemming moet definiëren. Zie daarvoor andere artikelen met bruikbare tips!

Voel dat je het waard bent

Geloof in jezelf en gun jezelf het succes dat jij verdient. Er is geen verschil tussen de personen die het succes dat jij ambieert en jezelf, jij hebt net zoveel recht op dat succes als zij. Act like it and don’t feel sorry!

Wees altijd dankbaar

Vergeet niet dat hoe succesvol je bedrijf ook is of hoe vermogend je inmiddels bent geworden. Jij nog steeds een mens bent, net zoals iedereen. Geniet van het leven, wees trots op de dingen die je hebt gedaan en gelukkig met de tijd die je kunt spenderen met mensen waar je om geeft.

Op je sterfbed zal je waarschijnlijk niet denken aan de waarde van je bezittingen, wel aan alle herinneringen die je hebt opgebouwd gedurende je leven.

Volg ons op LinkedIn!