Web-SalesPulse-Loslaten-CAAS

De derde stap in onze CAAS-methodiek: De kunst van het loslaten, meer hierover lees je hier!

DE DERDE STAP IN ONZE CAAS-METHODE: DE KUNST VAN HET LOSLATEN

Stel je voor: je partner en jij hebben besloten om het huis een grondige opknapbeurt te geven. Er moet een hoop gebeuren en vooral het verfwerk belooft een monsterklus worden. Tegelijkertijd zitten jullie allebei tot over je oren in het werk. Je overlegt met elkaar over hoe dit het beste aan te pakken. Ga je je vrije dagen opnemen of je kostbare weekenden gebruiken om provisorisch met verfrollers en kwasten in de weer te gaan? Of huur je er een professional voor in en leg je het lot in zijn of haar handen in de wetenschap dat het hele huis volgende week strak in de verf staat?

Wij zouden het wel weten! Door randactiviteiten uit te besteden aan experts, kun jij je volledig focussen op je core business. De expert die je inschakelt zorgt ervoor dat de klus snel, efficiënt en professioneel wordt aangepakt en dat jij er bovendien geen omkijken naar hebt. Aan jou de taak en de kunst om het proces vervolgens helemaal los te laten. Onze unieke methode werkt volgens hetzelfde principe. Lees in dit artikel wat je kunt verwachten in de derde stap binnen onze CAAS-werkwijze: de kunst van het loslaten.

BUSINESS PROCESS OUTSOURCING

Ga je een samenwerking aan met SalesPulse, dan geef je ons jouw werkzaamheden. Wij zorgen vervolgens dat het geregeld wordt. Waarschijnlijk ken je deze vorm van werken als outsourcing, offshore development of BPO. Laten we voor de duidelijkheid de term BPO aanhouden in deze uitleg. BPO staat voor Business Process Outsourcing en het komt erop neer dat je anderen bepaalde activiteiten geeft die niet de core business zijn binnen je bedrijf. Doordat je de activiteiten uitbesteedt, geef je jezelf de ruimte om te doen waar jíj́ goed in bent.

INNOVATIEF MET DE WERELD MEEBEWEGEN

De wereld verandert continu en om daar als bedrijf in te overleven is het belangrijk dat je op de ontwikkelingen inspeelt. Hierin is het essentieel om mee te veranderen terwijl je je merk vasthoudt. Je moet ervoor zorgen dat je basis hetzelfde blijft en dat de focus ligt op één of twee core-activiteiten. Met onze CAAS-methode stellen wij jou in staat om mee te ontwikkelen met de externe omgeving, omdat je je volledig kunt richten op je basis. Met een scherp oog voor innovatie zorgen wij ervoor dat je commercie hier naadloos op aansluit en dat je vooroploopt in de nieuwste ontwikkelingen.

Om jouw commercie op vooruitstrevende wijze een flinke boost te geven, is het voor ons van het grootste belang dat we goed weten wat je precies wilt bereiken en waar je tegenaan loopt. Ons doel is niet om je iets te verkopen, maar om je te helpen je ultieme droom waar te maken. Met het vaststellen van je Dream Team Goal (DTG) zetten we hierin al de eerste grote stap. Ons aanvalsplan vertelt je vervolgens hoe we dit gaan doen en in welk tijdsbestek je activiteiten en resultaten kunt verwachten.

ALLE SCHEPEN DEZELFDE KANT OP

We vergelijken deze aanpak graag met de Vlootfilosofie van Gijs Swalef. In deze filosofie worden de verschillende afdelingen of dochterondernemingen gezien als losse schepen met ieder een eigen kapitein aan het stuur. Ieder schip doet z’n eigen ding maar vaart wel richting dezelfde bestemming als de rest van de vloot. Hoe ze dat doen? Dat mogen ze hélemaal zelf weten.

Deze gedachtegang ligt in lijn met het nastreven van de DTG in onze CAAS-methode. Door het einddoel te bepalen en de verantwoordelijkheid bij de medewerkers te leggen, geef je ontzettend veel empowerment aan je team. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je niet meer hoeft te bemoeien met micro-management, maar ook dat mensen zich volledig inzetten en creatieve, slimme manieren verzinnen om tot het ultieme doel te komen. Jij laat de teugels los en je vertrouwt op de expertise en kunde van je teams.

DOE WAAR JE GOED IN BENT

Dus, waar kies je voor? Ga jij je eerstkomende vrije zaterdag besteden aan het verven van je huis? Nee joh, natuurlijk niet. Ga lekker doen wat je moet doen, en laat het vakmanschap over aan de mensen die er goed in zijn! Als je dit begrijpt, dan snap jij wat de kunst van het loslaten betekent!

Hoe onze CAAS-methodiek jou gaat helpen om activiteiten los te laten? We denken graag met je mee!

Neem contact met ons op