DE 5A’S

Joshua’s eerste serieuze kennismaking met commercie, door getrainde huis-aan-huis verkopers, heeft hem iets geleerd dat hem altijd is bijgebleven. Namelijk, de 5A’s verkooptechniek.

Tijdens mijn eerste serieuze kennismaking met commercie, door getrainde huis-aan-huis verkopers, werd mij iets geleerd dat mij altijd bij is gebleven en vooral geholpen heeft om structuur aan te brengen in mijn gesprekken met bestaande en nieuwe contacten.

Er is een wildgroei aan structuur modellen voor je verkoopgesprek maar eenvoudig te onthouden zijn de afkortingen niet. Mij werd geleerd dat een verkoop bestaat uit 5 onderdelen. Omdat alle onderdelen beginnen met de letter “a” en ik van mening ben dat dit de belangrijkste onderdelen omvat, vind ik het briljant.

De onderdelen zijn Aanvang > Analyse > Aanbod > Afsluiting > After-Sales

In de volgende artikelen lichten we alle A’s van deze verkooptechniek uit. Lees hier deel 1.

Volg ons op LinkedIn!