In the spotlight: DOK88

In the spotlight: DOK88

Vandaag in the spotlight, een klant van SalesPulse, namelijk Esli Njiokiktjien van DOK88. Wij vroegen hem alles over zijn ondernemersverhaal en zijn bedrijf.

Zorgeloos varen dankzij DOK88

DOK88 zorgt ervoor dat Midden-Nederland zorgeloos kan varen. In de winterstalling en werkplaats wordt hard gewerkt zodat alle boten in het vaarseizoen klaarliggen om mee weg te varen!

Waarom kiezen jouw klanten voor DOK88?

Esli: ”DOK88 is een full service watersport bedrijf. Onze doelgroep woont rondom de Vecht, vaak ligt de boot dichtbij of zelfs aan huis. Wij bieden de service van een jachtwerf, maar dan op locatie. Van cosmetisch en technisch onderhoud tot het periodiek schoonmaken en vaarklaar maken (en houden) van de boot. ‘s Winters herbergen we de boten in de verwarmde winterstalling en verzorgen het groot onderhoud. Wij zorgen ervoor dat je écht zorgeloos kunt varen.’’

Esli vervolgt: ”Onze klanten hebben een vol bezette agenda waardoor quality time vaak schaars is. Het is heerlijk om bij te mogen dragen aan de mooie momenten van een gezin op het water. Door de flexibiliteit en het servicegehalte blijven de klanten trouw. We kennen de boten van veel klanten door en door.”

”DOK88 is ontstaan uit een grote voorliefde voor de watersport en de crisis heeft mij een ondernemer gemaakt.”

Wanneer en waarom ben je begonnen met ondernemen?

Esli: ”Ik ben zo’n tien jaar geleden begonnen met ondernemen, eigenlijk omdat mijn werkgever destijds failliet ging. We zaten midden in de crisis en tot die tijd had ik altijd in de beroeps passagiersvaart gewerkt, maar het ondernemersbloed zat er al vroeg in. Ik kocht sloepjes, knapte ze op en verkocht ze met winst, daar is het begonnen. Ik woonde nog thuis, dus het was voor mij de ideale situatie om voor mezelf te beginnen. Ik kocht een servicebus en werd de ANWB van het water in de Vechtstreek. DOK88 is ontstaan uit een grote voorliefde voor de watersport en de crisis heeft mij een ondernemer gemaakt.’’

Wat zijn jouw toekomstplannen voor DOK88?

Esli vertelt: ”Op dit moment gaan wij zelf altijd naar de klant toe, wij zijn met de winterstalling en werkplaats gevestigd op een industrieterrein, waardoor het lastig is om met je boot naar ons toe te komen. In de toekomst zou ik graag aan het water gevestigd willen zijn, zodat onze klanten op elk gewenst (vaar)moment naar ons toe kunnen komen, voor een kleine check-up of vragen. Nu gebeurt die check-up slechts wanneer de boten de winterstalling in gaan, ik zou deze service vaker willen aanbieden en ik wil graag nog beter bereikbaar zijn voor mijn klanten.’’

”Wij spelen op het moment in op de toenemende vraag naar elektrisch varen en hebben het afgelopen jaar zowel voor de zakelijke markt als de particulier meerdere pleziervaartuigen omgebouwd van verbrandingsmotor naar een elektrische GREENMARINE aandrijving. Dit willen we graag verder uitbreiden.”

”Mijn tip voor startende ondernemers is, word geen slachtoffer van je eigen enthousiasme. Dat kan je veel leergeld kosten, geld dat je liever niet betaalt.”

Wat is jouw tip voor startende ondernemers?

”Mijn tip voor startende ondernemers is, word geen slachtoffer van je eigen enthousiasme. Dat is bij mij in het verleden wel eens gebeurd. Ik ben altijd enthousiast met boten bezig en mijn ondernemersgeest neemt graag de vrije loop. Ik ben van nature meer een doener dan een denker. Zo heb ik bijvoorbeeld drie jaar geleden een vrachtwagen gebouwd om te gebruiken voor boottransport. Ik had destijds de minimale voorkennis van de regelgeving die van toepassing was voor particulier transport. Ik had me verkeken op hoeveel andere regels er waren voor de zakelijke dienst, deze enthousiaste onwetendheid heeft achteraf veel geld gekost. Leergeld wat je liever niet betaalt. Ik zou zeggen, wees ook rationeel en niet alleen maar emotioneel in je handelen, zeker in het begin.’’

Author: Robin Simons
''Het verhogen van sales en genereren van leads via online kanalen, dat is wat ik doe. Het bijzondere aan marketing zijn de eindeloze mogelijkheden, je bent vrij om creatief te denken en dit te vertalen naar een strategie die past bij de visie van de klant."
SalesPulse gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Door akkoord te gaan geef je ons toestemming om cookies te gebruiken en te plaatsen. Klik op de button "PRIVACY BELEID" om te lezen welke gegevens wij verwerken.