2Joshua-kennedy-salespulse-thevideobrand

Joshua Kennedy, co-founder van SalesPulse richtte in het begin van dit jaar een nieuw bedrijf op: The Video Brand. In dit artikel lees je meer over zijn passie voor beeld, de oprichting van SalesPulse en hoe hij van Zuid-Frankrijk zijn thuis heeft gemaakt.

JOSHUA KENNEDY: SALESPULSE EN THE VIDEO BRAND

Joshua Kennedy, co-founder van SalesPulse, heeft een enorme passie voor video. Sinds het begin van dit jaar heeft hij vanuit Frankrijk The Video Brand opgericht, een bedrijf dat door middel van beeld andere organisaties helpt om hun verhaal te vertellen en hun zichtbaarheid te vergroten. Joshua vertelt over het label en legt uit hoe zijn videoprojecten naadloos in de activiteiten van SalesPulse passen.

THE VIDEO BRAND

Het ontwikkelen van unieke, creatieve producten en het samenwerken met inspirerende mensen is wat Joshua zo enthousiast maakt over The Video Brand. “Ik denk in beelden en ik vind het ontzettend gaaf om iets moois neer te zetten voor onze klanten.” Hoewel Joshua zelf veel weet over hoe je vanuit technisch oogpunt een video van A tot Z in elkaar zet, is hij in zijn dagelijkse werkzaamheden vooral actief als aanspreekpunt voor de klant. Hij legt uit: “We bespreken waar de klant naar op zoek is en wat hij of zij hoopt te bereiken met de video. Wat is zijn of haar doel? Aan de hand van gesprekken met de klant begrijp ik wat er wordt verwacht. Vervolgens selecteer ik de personen die passen bij de visie van de klant. Het moet allemaal feilloos bij elkaar passen!”

Joshua werkt met een netwerk van freelancers die ieder hun eigen specialiteit hebben. Zelf woont hij inmiddels in Zuid-Frankrijk, maar de andere video-experts komen uit alle windstreken. Dit maakt het mogelijk dat organisaties, waar ook ter wereld, gebruik kunnen maken van de dienstverlening van The Video Brand.

SALES EN MARKETING DOOR DE GENERATIES HEEN

Maar wat ging eraan vooraf om tot het punt te komen waar hij nu staat? Bij Joshua zit ondernemen in de aard van het beestje. Zo’n negen jaar geleden begint hij een online business in webdesign. Zijn vriendin Robin Simons is daarbij altijd al nauw betrokken en ze zorgt ervoor dat de volledige marketing op poten wordt gezet.

Op een gegeven moment wil Edwin Kennedy, vader van Joshua, graag met zijn zoon samenwerken. De mannen zijn al enige tijd los van elkaar aan het ondernemen en beginnen onderling steeds vaker informatie uit te wisselen, waarmee ze elkaar feilloos blijken aan te vullen. Inzichten van de nieuwe generatie (Joshua) en jarenlange werkervaring (Edwin) worden gecombineerd. Vader en zoon realiseren zich dat ze beschikken over een gezamenlijke passie voor sales en ondernemen. Hun sterke band en eindeloze vertrouwen in elkaar biedt de perfecte basis om samen iets op te zetten.

Joshua en Edwin bekijken wat ze met elkaar gemeen hebben en wat ze zouden kunnen doen.  Al gauw blijkt dat ze dezelfde drijfveer hebben: perfecte leefomstandigheden creëren voor zoon en broer Aäron. De heren zien kansen in het combineren van Joshua’s kennis van online zichtbaarheid, Robins ervaring in marketing en Edwins expertise in sales en coaching. Succesvolle sales- en marketingervaring vanuit verschillende generaties: dat is in hun ogen de ideale combinatie om commercie bij andere bedrijven te boosten. Ze hakken de knoop door en trekken samen op. Et voilà: SalesPulse is geboren!

LA DOUCE FRANCE

Eind 2018 gooien Joshua en Robin het roer om en verhuizen naar Frankrijk. Ze zijn van mening dat de kwaliteit van leven in het zonnige zuiden veel beter past bij hun interesses. De verhuizing blijkt een gouden zet, maar Joshua en Robin merken dat het lastig is om vrienden te maken als je de taal nog niet spreekt.

Ze begrijpen dat ze niet de enigen zijn die in deze situatie zitten en ze besluiten Business Club Côte d’Azur op te richten. Het doel? Interessante mensen bij elkaar brengen en zakelijke kansen ontwikkelen.

SALESPULSE EN THE VIDEO BRAND

Inmiddels focust Joshua zich vooral op The Video Brand. Zijn creaties worden succesvol ingezet in de marketing- en communicatieactiviteiten binnen het CAAS-model van SalesPulse, maar uiteraard kunnen zijn video’s ook als losse producten worden afgenomen. “Het is fantastisch om op werkvlak de juiste omstandigheden voor jezelf te creëren,” aldus Joshua. “Ik hoop nog heel lang met dit werk door te kunnen gaan!”

Interesse in een video van The Video Brand? Voeg Joshua toe op LinkedIn en stuur hem een berichtje via onderstaande button.

Connect met Joshua op LinkedIn!