WAT WIJ BEREIKT HEBBEN

Wat wij tot nu bereikt hebben samengevat in cijfers

0
miljoen euro waarde stijging die wij voor bedrijven hebben gerealiseerd sinds 2006
0%
gemiddelde groei die wij gerealiseerd hebben binnen 24 maanden
0
aantal overnames waarin wij een bijdrage hebben geleverd
0
gecertificeerde coaches die je kunnen helpen met het behalen van je doelen

CASE 1: DATACENTER

In 2018 kwam Edwin Kennedy aan boord van The DataCenter Group met een simpel uit te leggen DTG (Dream Team Goal): “Niet later dan 2025 zijn wij met 10 datacenters het fundament van de maatschappij”. Of in zijn woorden: “maak ons bedrijf 5x zo groot in een paar jaar tijd.”

Halverwege 2019 is dat al gelukt en heeft TDCG meer dan 10 locaties in Nederland. Hoe? Doordat de aandeelhouders in staat waren om in een duidelijke zin uit te leggen welke kant zij op wilden gaan en vervolgens hebben wij daar het beleid op afgestemd. Op die manier werden mensen geworven, investeringen gedaan en klanten en partners benaderd.

CASE 2: MODE MERK

Voor een van de grootste Nederlandse modemerken, hebben wij onze expertise op het gebied van marketing en sales in mogen zetten. Het betreffende bedrijf had een sterk B2B kanaal en een B2C kanaal dat net een jaar draaiende was.

Wij hebben er binnen 10 maanden voor gezorgd dat de omzet met 230% gestegen is. En daarmee, hebben wij een stabiele marktpositie in het online segment veroverd.

CASE 3: SOFTWARE BEDRIJF

Voor een softwarebedrijf dat al jarenlang aan de weg aan het timmeren is, zetten wij onze kennis en expertise in. Het betreffende bedrijf liep al een aantal jaren tegen het welbekende “plafond” aan, waardoor groei uit bleef.

Wij hebben in deze partij geïnvesteerd in ruil voor aandelen, waardoor zij een commercieel directeur tot hun beschikking hebben die meedenkt en meewerkt, tegen een relatief lage vergoeding. Door deze afspraak, kan een relatief klein bedrijf ook profiteren van de kennis en ervaring van een ervaren commercieel directeur.

Momenteel zijn wij bezig met het implementeren van onze Kennedy Methode.

CASE 4: TELECOM PROVIDER

Voor een grote telecomprovider hebben wij een aantal trainingen en coaching sessies ontwikkeld. De organisatie had een nieuw model opgedrongen gekregen wat in de praktijk lastiger bleek te zijn dan in theorie. Een van onze coaches is met de top van de organisatie aan de slag gegaan, zodat het model gebruikt kon worden.

CASE 5: SPORTKLEDING

Voor een sportkleding merk hebben wij een B2C kanaal opgezet, ingericht en ontwikkelt. Door middel van dit kanaal heeft het bedrijf 195% meer omzet gedraaid in vergelijking met het jaar daarvoor. Daarnaast verzorgen wij de online marketing voor dit bedrijf, waardoor we zien dat de omzet ieder kwartaal blijft groeien.

CASE 6: TELECOM OPERATOR

Een grote telecom operator kreeg een nieuwe, buitenlandse investeerder waardoor 25 nieuwe salesmanagers aangenomen moesten worden binnen één maand tijd. Zij zijn gaan werken via de Kennedy Methode. Wij hebben onze methode mogen uitrollen binnen deze organisatie.

In minder dan 3 maanden tijd stond er een geolied commercieel team waarin mensen met plezier samenwerken, met een duidelijke focus en respect voor ieders specialisme.

CASE 7: 2 INDIASE ORGANISATIES

Wij hebben 2 Indiase organisaties geholpen om zich te vestigen in Nederland. Via onze exclusieve decision makers network hebben wij de juiste mensen geselecteerd zodat de bedrijven zich moeiteloos konden vestigen in Nederland. Het vertalen van de Indiase en Angelsaksische manier van zakendoen naar een Continentaal Europese aanpak is hier cruciaal geweest.

CASE 8: VERZEKERINGSOPLOSSING

Een bedrijf dat oplossingen heeft voor de verzekeringswereld, had 25 jaar lang dezelfde aandeelhouder. Het werd verkocht aan twee nieuwe aandeelhouders en die wilden het bedrijf naar een nieuwe tijd brengen, daarvoor moest een sterk salesteam opgebouwd en ingericht worden.

Door middel van coaching, training en alles wat daarbij hoort, hebben wij deze organisatie weten te helpen. De sales organisatie werd gesplitst in 3 teams: strategisch/internationaal, customer experience en lokaal. Hierdoor konden de 3 verschillende klantgroepen optimaal bediend worden en kon iedere sales zich focussen op zijn of haar kracht.

CASE 9: ONLINE VERZEKERAAR

Voor een van de eerste online verzekeraars (www.verzekeruzelf.nl) hebben wij onderzocht of en hoe hun digitale platform, STP en SaaS aangeboden konden worden aan de internationale verzekeringsmarkt. Binnen 1 jaar tijd een nieuw bedrijfsonderdeel opgezet en over de hele wereld licenties verkocht.

Opdracht: kleine niche speler wereldwijd positioneren bij verzekeraars en partners.

CASE 10: TRANSFORMATIE T-SYSTEMS

Op verzoek van de RvB geholpen met de transformatie van debis SystemHaus, dochter van Daimler Chrysler, naar T-Systems, dochter van Deutsche Telekom. De vertaling van de visie naar de dagelijkse praktijk, het opzetten van een team en coaching naar de volgende generatie stonden hier centraal.

CASE 11: SALES TRANSFORMATIE

Voor een telecom gigant gewerkt als Performance Coach in een van de grootste sales transformatie programma’s in de Benelux. In samenwerking met McKinsey hebben we de opdracht; ‘’het optimaliseren van het complete B2B sales management’’ volbracht.

Werkzaamheden: Vertalen van modellen McKinsey naar de dagelijkse praktijk, embedden bij alle VP’s, sales management en accountmanagement. Intensieve 1-op-1 coaching van ongeveer 25 sales. Vertalen visie naar jaarplannen, accountplannen een aansturing alle accountmanagers in de zakelijke markt.

CASE 12: POSITIONERING

Op verzoek van CEO en ter voorbereiding van een grote overname, wereldwijde positionering van een IT-concept uitgewerkt en coaching gegeven aan het bestaande sales team.

Opdracht: Sales transformeren naar consultantive selling, lead generation.

CASE 13: DIGITAL INSURER

Een van de grootste accounts binnen een groot, internationaal IT-bedrijf, vroeg ons hen te helpen met de wens om de meest betrouwbare Digital Insurer op wereldniveau te worden. Hier was niet alleen het ombuigen van de relatie tot partners voor nodig, ook het teruggeven van het oude contract in ruil voor Virtual Venture en een heldere Innovatie Roadmap droegen bij aan dit succes.

Opdracht: Relatie met klant transformeren van partner Infrastructuur naar Digital Partnership, positioneren van volledig portfolio betreffende klant.

CASE 14: COACHING

Een internationale provider van industry leading digitale infrastructuur groeide zo hard, dat de sales mensen extra aandacht nodig hadden om mee te kunnen groeien. Door middel van intensieve coaching, zowel individueel als in team verband werd structuur, leiderschap, succes en plezier terug op niveau gebracht.

CASE 15: HUNTING

Een grote, internationale consultancy speler op het gebied van ICT wilde een brug bouwen tussen het wereldwijde big deals team en het lokale accountmanagement. Door de gemaakte concepten te positioneren, werden bestaande accounts aanzienlijk vergroot en een aantal nieuwe klanten vanaf scratch opgebouwd.

Opdracht: hunting naar nieuwe klanten en hernieuwen van bestaande klanten.

CASE 16: DIGITALE TRANSFORMATIE

Een verzekeraar geholpen met haar digitale transformatie, workshops verzorgd voor Raad van Bestuur, directie en managementteam.

Opdracht: vertalen van visie RvB naar DT en MT; in kaart brengen en uitvoeren digitale transformatie

CASE 17: SALES TEAM TRANSFORMATIE

Voor een bedrijf dat gespecialiseerd is innovatieve software-oplossingen voor de verzekeringsbranche, hebben wij onze expertise in mogen zetten. Er was behoefte aan vernieuwing van de commerciële visie. Een visie gemaakt door SalesPulse, die alleen tot zijn recht komt als naast strategie, tactiek en operatie, ook mensen aligned worden.

Opdracht: sales team transformeren in 3 verschillende onderdelen en zelf vormgeven aan big deals en internationale ambities.

CASE 18: NIEUWE INITIATIEVEN

Voor een niche consultancy bedrijf, met innovatieve modellen voor de verzekeringswereld, hebben wij tijdelijk een van de aandeelhouders vervangen en herzien van portfolio.

Nieuwe initiatieven gelanceerd op het gebied van Verzekeren in Nature, Digitale Claims Handling en White Labelling

CASE 19: MANAGEN GROEI

Een niche speler met focus op Enterprise Architects, vroeg ons om hulp om te helpen met het managen van de explosieve, wereldwijze groei. Wij hebben dit voor hen mogen verzorgen.

CASE 20: EXPLOITATIE CONTINENTAAL EUROPA

Voor een Indiase multinationale dienst voor informatietechnologie en consultancy, hebben wij haar concept geïntroduceerd in Continentaal Europa. Met een klein team gestart en diverse contracten afgesloten in de regio. Met name het contract met een grote verzekeraar is tot op de dag van vandaag een zeer succesvolle samenwerking.

CASE 21: VAN 1 NAAR 1000

Een Amerikaanse multinational gericht op informatietechnologieën en services wilde onderzoeken of er een markt was voor outsourcing in de financiële industrie in Nederland. Een team met 1 parttime consultant groeide uit naar een team van meer dan 1000 man. Met als resultaat, langdurige contracten met enkele grote verzekeraars en banken.

CASE 22: FUSIE

Het betreffende bedrijf van Case 22 is pionier op het gebied van Business Process Outsourcing en wilde haar activiteiten in Continentaal Europa afstoten. SalesPulse heeft een constructie bedacht om dit onderdeel, het personeel en de klanten onder te brengen bij een ander, betrouwbaar en groot bedrijf.

CASE 23: GROOTSTE PRIJSVERGELIJKINGSSITE NEDERLAND

Wij hebben de grootste prijsvergelijkingssite in Nederland geholpen met het opbouwen van relaties op directie niveau met een twee-delig doel, het bespreken en oplossen van issues bij bestaande klanten en het ontwikkelen van New Business.

Het resultaat van onze inspanningen zijn, vele miljoenen nieuwe omzet en een klantenkring waarmee de klant in gesprek kan gaan over issues en nieuwe proposities. Mede door deze aanpak hebben wij vrijwel alle top 50 E-Commerce bedrijven op CSS gekregen. Het opgebouwde vertrouwen en gehoord worden, werd beloond. Een opdracht die met succes is afgerond!

OPDRACHTGEVERS

Bedrijven waar wij onze kennis en ervaring hebben ingezet

BEOORDELINGEN

Lees wat anderen over ons zeggen

I have worked with Joshua Kennedy at various occasions on various customer challenges. I trusted upon his multiple disciplines on which he always surprised me in his stellar performance. Joshua is a genuine ‘fixer’ as he solves issues swiftly, creatively and with perseverance and passion for the job and the client! Joshua has truly an original skill set on digital marketing, front end development and business development in general. Besides that, Joshua is a great person to work with. I highly recommend Joshua.

Lucas Schouten, Beunis & Schouten

WtR Software executed on behalf of SalesPulse a Business Development project for Enterprise Accounts. The whole process of introduction, maintaining relationship, executing invoices and payments as well as frequent support has been excellent. Not only its quality, but also the speed of action/reaction has been impressive. Moreover, interacting with Joshua is a pleasure, because he is listening and executing, once the call has ended, a real professional. We recommend Joshua and his organisation wholeheartedly and sure that we will cooperate again!

Ger van Nijkerken, WtR Software

Edwin is an intelligent, intuitive sales leader who has an uncanny sense for what is coming next and how a smart company can get ready to benefit from it. That comes to life in his work with SalesPulse driven by creative collaboration across generations paired with their sales expertise and ability to get results for American companies looking to develop business in Europe.

Kate Yandoh Harris, Jekyll Island Authority

Ik heb de samenwerking met SalesPulse als zeer prettig ervaren, na een dag lang met onder andere Edwin Kennedy gezeten te hebben heb ik zijn bijdrage als zeer waardevol ervaren in het opstellen van een 3jarenplan voor onze nieuwe onderneming. Met Joshua talloze keren samengezeten om nieuwe concepten uit te werken, hem zou ik het best omschrijven als een duizendpoot waarmee je over elk onderwerp wel kan sparren. Zeer recent voor het eerst een interview met Robin mogen doen, hierna ook nog een zeer interessant gesprek gehad en veel nieuws geleerd over de mogelijkheden van Social Media en Branding.

Jonas Harrewijn, Crypto DC

Wij hebben een heel goede ervaring met SalesPulse. Leuke club mensen met verfrissende en bovenal creatieve ideeën. Ze hebben ons geadviseerd op het het gebied van marketing. Ook hebben ze diverse marketingmiddelen voor ons ontwikkelend. Ik kan iedereen SalesPulse aanraden.

Lisa Da Licho, The DataCenter Group

Voor mij, zo’n 10 jaar geleden als beginnend ondernemer was het heel prettig om met Edwin Kennedy te klankboarden over we Otwee als organisatie konden laten groeien. Nu, 10 jaar verder, zie ik de samenwerking met SalesPulse als een logisch gevolg van wat we destijds zijn gestart. Een leuke en professionele club mensen, ieder met hun eigen expertise, waarmee we een boost aan onze broodnodige sales capaciteiten kunnen geven.

Bob Montijn, Otwee ICT

Als nieuwsgierige ondernemers is het vaak moeilijk om focus te houden op je kernactiviteiten. Door het uitstekende netwerk, brede kennis van de commercie en de prettige samenwerking met SalesPulse hebben we de hoognodige focus aangebracht.

Hubert Groen, Otwee ICT

De samenwerking met SalesPulse heeft voor AvePoint een nieuwe impuls gegeven voor de Nederlandse markt. Met name het inbrengen van een duidelijke visie op de enterprise markt is direct merkbaar in onze activiteiten en de pijplijn.

Hylke van der Velde, AvePoint

Als jonge ondernemer was Edwin Kennedy mijn coach, leermeester en begeleider. Vanaf de start van BrandPit en in de jaren die volgden heb ik samen met SalesPulse de grote lijnen en meer specifiek, de sales proposities vorm gegeven en succesvol uit kunnen rollen. Door de verschillende fasen van het bedrijf heen, kon Edwin als buitenstaander in de huid kruipen van wat ik als ondernemer moest ontwikkelen, of waar ik beter anderen voor kon vinden.

Danne de Vries, BrandPit
Lees meer beoordelingen