Roelien-mind5-vrienden-van-salespulse

VRIENDEN VAN SALESPULSE: ROELIEN PIRON, EIGENAAR VAN MIND5 ®

“Ik wil de wereld niet als consument verlaten, maar juist iets toevoegen. Betekenisvol zijn, mensen écht raken.” Roelien Piron, oprichter van Mind5®,  Vriend van SalesPulse én nieuwste samenwerkingspartner van SalesPulse, vertelt over haar unieke methode. Een methode waarmee ze mensen en bedrijven over de hele wereld helpt om meer controle te krijgen over hun werk en privéleven, en om een optimaal prestatieniveau te vinden in tijden van verandering. Mind5® staat voor een high five op afstand. Gezien de tijd waarin we nu leven is dat bijzonder relevant!

Waarom doet Roelien wat ze doet, wat vindt ze mooi aan haar vak en hoe helpen de Vrienden van SalesPulse haar om haar dromen waar te maken? Mind five, let’s go!

BEWUST WORDEN VAN INNERLIJKE OVERTUIGINGEN

Mind5® is een bedrijf wat mensen en organisaties door middel van de unieke Mind5® learning cycle bewust maakt van hun innerlijke overtuigingen en gedrag. Zo maakt Mind5® gebruik van video’s, sportieve oefeningen en reflecties om patronen te herkennen en doorbreken. Ieder mens heeft zichzelf een unieke coping strategie aangeleerd om op een bepaalde manier om te gaan met stress-situaties.

Roelien: “Met hulp van sportieve oefeningen is het mogelijk toegang te krijgen tot het onderbewuste en kan bepaald gedrag verklaard worden. Het idee is dat als je je bewust bent van je reactie en voorkeuren, je hierop kunt anticiperen en dat je kunt leren om anders en minder impulsief op bepaalde situaties te reageren. Mind5® traint de leiders van de toekomst en past perfect in een tijd van transitie, zoals we die nu kennen.”

De manier die Roelien heeft ontwikkeld om tot het onderbewuste te komen, staat bekend als de Mind5® M.E.T.H.O.D® en komt voort uit kennis uit de neurowetenschappen, sociologie, psychologie en sportwetenschappen. Het is een down-to-earth werkwijze om je je perspectief te laten veranderen. Met video’s, sportiviteit en door mensen zélf te laten nadenken komt er een grote hoeveelheid informatie boven water.

De Mind5® M.E.T.H.O.D® past perfect in de huidige Covid-situatie. Roelien: “Al een jaar voor de lockdown hadden wij een volledige online corona-proof leeromgeving gecreëerd. Hierdoor kunnen we mensen uit meer dan vijfentwintig verschillende landen trainen en zodoende één grote community vormen. Mind5® is een innovatief leiderschapsprogramma, waarin gebruik wordt gemaakt van allerlei verschillende leermiddelen. Door middel van de sportieve oefeningen leer je je eigen voorkeursgedrag te herkennen en nieuwe patronen te ontwikkelen. Ze ondersteunen op unieke wijze de leerervaring.De sportieve oefeningen doen mensen op eigen gelegenheid, de overige opdrachten gaan virtueel.

SPORT ALS VERBINDER

De methode van Mind5® is bedoeld voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Zo ontmoet Roelien veel mensen die vastlopen in hun dagelijkse werk, omdat ze het gevoel hebben dat ze geen waardering krijgen en dat hun unieke talenten niet worden erkend. Bedrijven kloppen daarentegen bij haar aan omdat ze hun medewerkers willen trainen bewustere keuzes te maken. Roelien merkt dat dit bedrijven zijn die goed met hun mensen willen omgaan. “Zij stellen de mens centraal en snappen de waarde daarvan,” legt ze uit.

Met een achtergrond in de sport weet Roelien als geen ander wat fysieke uitdaging met je doet. “Sport is voor mij een uitlaatklep. Dat is het altijd al geweest. Daarnaast is het een perfecte manier om vrienden te maken, omdat je in sport jezelf bent.” Het is dan ook niet gek dat Roelien sport als middel heeft gekozen om tot bepaalde inzichten te komen. “In groepssessies merk ik dat er verbinding ontstaat tijdens sportactiviteiten. We doen oefeningen met kickboksen, zelfverdediging, bootcamp en andere oefeningen in spelvorm. De deelnemers worden fysiek en mentaal getriggerd waardoor ze sneller dan anders hun ware aard laten zien. Hierdoor zijn wij in staat om bepaalde gedragspatronen perfect in kaart te brengen.”

Roelien vervolgt: “Gelukkig zijn we inmiddels niet meer beperkt tot de groepstrainingen. Zelfs tijdens de allerergste lockdowns waarbij mensen alleen maar de deur uit konden om een brief te posten, zoals in bijvoorbeeld Spanje en Portugal, vonden we manieren waarop mensen thuis de oefeningen konden uitvoeren.”

Onlangs gaf Roelien voor ruim vierhonderd managers van ING Global een interactieve online workshop over het vinden van optimaal prestatieniveau terwijl je al acht maanden thuis werkt. “Zelf moesten we ook snel leren omgaan met de stress that comes with change,” vertelt Roelien.

MAATWERK-GAME

Een mooi voorbeeld vindt Roelien de maatwerk-game die ze ontwikkelde voor een groep medewerkers van de grootste outdoor retailer van Nederland: Bever. In deze game simuleerde ze een situatie waarin er bepaalde targets moesten worden behaald door de medewerkers.

Roelien legt uit: “De groep werd opgesplitst in Store Managers en Assistent Store Managers. De Store Managers gaan op de eerste dag aan de slag, de Assistenten volgen op dag twee. De opdracht was vrij complex, er was een grote tijdsdruk én de deelnemers werden fysiek moe gemaakt. Hierdoor schoten ze snel naar vertrouwd gedrag. Zo zagen we dat de Store Managers strategisch te werk gingen en veel overlegden voordat er daadwerkelijk iets gebeurde. De Assistent Store Managers gingen daarentegen direct aan de slag om de opdracht te voltooien voordat de tijd verstreken was. De targets die voor het hoofdkantoor uitgevoerd moesten worden verder vrijwel door iedereen over het hoofd gezien.”

De aanbevelingen die hieruit voortkwamen, zijn effectief geïmplementeerd door de opdrachtgever. “Bever heeft aan de hand van onze resultaten het beleid aangepast,” zegt Roelien. “Er zijn zelfs nieuwe rollen binnen de organisatie ontstaan naar aanleiding van onze bevindingen. Geweldig toch?”

MIND5® X VRIENDEN VAN SALESPULSE

Mind5® loopt als een speer, maar uiteraard heeft Roelien nog meer dromen. Haar methode wordt al met succes gebruikt in onder meer Amerika en Singapore, en het lijkt haar fantastisch om het internationaal nóg verder uit te rollen. Ook heeft ze mooie ideeën over oefeningen die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als games voor de besluitvorming bij politici.

Daarnaast slaan Mind5® en SalesPulse de handen ineen om bedrijven met groeiambitie of een commerciële uitdaging te begeleiden in het veranderproces. Zonder goede commerciële strategie kan een bedrijf niet verder groeien, maar het zijn uiteindelijk de ménsen binnen de organisatie die de verandering moeten doorvoeren. Mind5® begeleidt de mensen in dat proces en helpt ze het optimale prestatieniveau te vinden op zowel fysiek als mentaal vlak.

Roelien denkt dat de Vrienden van SalesPulse haar gaan helpen om de extra boost te krijgen en om meer draagvlak te ontwikkelen voor haar onderneming. Mind5® krijgt dan nog meer kansen doordat erover gecommuniceerd wordt.

Dat klinkt als een hele goede aanpak, Roelien. Mind five!

Ben jij al een Vriend van SalesPulse? Dan geeft Roelien jou nú de kans om haar Mind5® vijfdaagse cursus gratis te volgen. Dit is een korte mini-cursus die maximaal tien minuten per dag van je tijd kost. Je ontvangt een e-mail met opdrachten en inzichten, zodat je alvast kunt proeven aan de Mind5® M.E.T.H.O.D®. Lees meer informatie via deze link. Geef wel even aan dat je een Vriend van SalesPulse bent.

Wil je ook vriend worden van SalesPulse of lijkt het je leuk om geïnterviewd te worden?

WORD EEN VRIEND VAN SALESPULSE