THE LINE UP

Power of placement

Ga een dojo binnen, waar dan ook ter wereld en je zult overal The Line Up tegenkomen. In dit artikel leer je het principe van The Line Up te begrijpen en toe te passen.

Iedereen die binnenkomt – van degene die iedere dag in de dojo te vinden is, een paar tieners die net van de fitnessruimte komen, de meester die al jarenlang lesgeeft in zijn vak of juist degene die voor het eerst komt opdagen door een coupon die hem een gratis les biedt – ze nemen plaats in een rij, van links naar rechts, absolute beginner tot vereerde Sensei.

Hoe de line up in elkaar zit

Wat in het eerste opzicht star en puur hiërarchisch lijkt, is eigenlijk een uniek en altijd evoluerend soort speelveld; de persoon aan de linkerkant heeft ervaring die je ze kunnen leren. De personen aan de rechterkant, kan van jou leren. Elke positie bevat zijn eigen uitdagingen en kansen.

De een heeft misschien minder fysieke kracht, maar heeft wel het vermogen om op jou volgende stap te anticiperen. De ander heeft lang gewerkt aan zijn beweging maar dat komt pas tot zijn recht wanneer hij het kan laten zien aan een ander die het voor het eerst probeert. Wat er ook gebeurt in de klas, het begint en eindigt met The Line Up.

The line up in jouw carrière

Op carrièregebied heb je dezelfde Line Up. Wie kan je adviseren en wie kan jij helpen om te groeien? Wanneer je aan de linkerkant staat, lijkt het logisch dat het hele bedrijf er is om jou te helpen en vervolgens te complimenteren wanneer je daadwerkelijk levert. Als je omhoog gaat, krijg je meer verantwoordelijkheid maar minder lof. Midden in de rij komt de paniek opspelen, het is de meest angstaanjagende plek om je op te stellen. De verwachtingen zijn niet duidelijk, behalve dat het voelt alsof je alles moet weten en het alleen moet doen.

En wanneer je helemaal naar rechts bevindt? Dan moet je een andere leermeester vinden, andere manieren bedenken om te ontwikkelen, want als je een Sensei wordt maar niet meer leert, vernietig je jezelf uiteindelijk.

Of je nu een stagiair bent die aan de linkerkant staat, waarbij je je afvraagt wat je in de wereld aan het doen bent of je je als doorgewinterde executive aan de rechterkant afvraagt waar ter wereld je naar toe wilt gaan, met onze coaching sessies krijg je de praktische tips en concrete voorbeelden, voor iedere fase die je meemaakt.

Je krijgt praktische tips, concrete voorbeelden en praktijkgerichte oefeningen om aan je analytisch en aanpassingsvermogen te werken, zodat je niet reageert op wat er gebeurt maar leert te begrijpen wat de oorzaak is en welke manieren er zijn om hierop in te spelen en hier mee om te gaan.

Wat is er nodig om elke fase, uitdaging en gelegenheid te optimaliseren? Wij geven je een X-aantal lessen uit The Line Up om je in positie te krijgen om te krijgen wat je wilt:

‘’Shirt your thinking beyond what people say to why they say it.’’

Geef vorm aan wat je doet, wij beschrijven het als, Follow One Course Until Success, wat staat voor F.O.C.U.S. Zet je ego opzij om iets te leren, maak contact met mensen links en rechts van je en vergeet ook niet buiten je netwerk te kijken en van hen iets te leren.

Volg ons op LinkedIn!